Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Kari Helena Skogseid, f. 1966

Kursholder innen sang og stemmebruk som del av personlig utvikling, meditasjonslærer, livsveileder og naturmedisiner. Fra 1992 og ut 2019 drev jeg en fulltids, holistisk klinikk i Bergen sentrum. Jeg har undervist i grupper fra 2006. 1.mars 2021 ble Nordisk Institutt for Stemme og Stillhet grunnlagt.
 

Energiforståelse
Mens jeg var student på Norsk Akademi for Naturmedisin (1987-1992), møtte jeg lege, forfatter og musiker Audun Myskja. Hans undervisning traff noe dypt i meg, og jeg deltok på flere kursrekker innen meditasjon, energiforståelse, terapeutisk berøring, drømmetolkning og terapeutisk stemmebruk (1991- 1996, og senere 2002-2014). Jeg er takknemlig for at jeg også fikk anledning til å være elev av Bob Moore, irsk meditasjonslærer og healer bosatt i Danmark, fra 1994 til 1999. Undervisningen jeg mottok fra disse to, påvirket i stor grad praksisen som jeg fra 1992 bygget opp i Bergen sentrum.

På leit etter stemmen
Min egen utforskning av stemmebruk, førte meg i 2000 til London og kurs med den franske musiker og sanger Gilles Petit. Han har reist mye i India, og integrerer østlig og vestlig sangtradisjon i sin undervisning. Frem til 2015 deltok jeg jevnlig på hans kurs, og arrangerte kurs med han i Bergen over mange år. Gilles Petit sin vektlegging av stemmens forbindelse med kroppen, kvaliteter i stemmen til hver enkelt sanger og i hver enkelt tone, er noe av det som har vekket resonans i meg.

På Complete Vocal Institute i København (1-årig sangerutdannelse + sommerkurs 2012-2013) fikk jeg utforske stemmen fra en helt annen vinkel. Der har de bl.a. forsket seg frem til bred kunnskap om støttemuskulatur for stemmen.

Andre lærer jeg har møtt på min reise knyttet til sang og lyd som veivisere til personlig utvikling er bl.a. Nicholas Twilley (The art in Listening, 2015-2018), Chlöe Goodchild (The Naked Voice 2015 -2017) Githa Ben-David (lydhealing 2008-2009), Iegor Reznikoff (overtonesang 2002 -2004), Carol Mendelsohn (Roy Hart tradisjonen)

The Energy Codes
Oktober 202o, midt i koronapandemien, deltok jeg på mitt første onlinekurs der bl.a. amerikanske Sue Morter, populært kalt dr. Sue underviste. Igjen var det noe grunnleggende i tilnærmingen hennes som gav dyp resonanns i meg. Nesten som en syntese og fordypning av mange av de tilnærmingene som jeg før har vært i kontakt med. Jeg deltok på flere kurs og begynte etter hvert på et utdanningsforløp innen Energikodene. I 2021 deltok jeg på nivå 1-3, og i januar 2022 begynte jeg på nivå 4 som strekker seg over 1 år. Jeg ser frem til å etter hvert kunne dele med dere fra dette som er en sånn inspirerende kilde for meg.

Meditasjonen som en bærebjelke
Forbindelsen innover, meditasjon og tilstedeværelse har fulgt meg alle disse årene. Tradisjonen etter Bob Moore har en egen plass i hjertet mitt. Jeg er også takknemlig for å ha vært 14 dager i Plum Village, Mindfulness Practice Centre, Frankrike i 2010 mens Thich Nath Hanh fremdeles underviste.
Gaia House Buddhist Meditation Centre i England, Vipassana tradisjonen, har vært et godt sted å dra til for stille retreat.

For mer informasjon, se CV http://www.stemme-og-stillhet.no/wp-content/uploads/2022/01/CV-Kari-Helena-Skogseid-februar-2022.pdf

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn